Wraps met falafel

Wraps gevuld met falafel

Maak eens wraps gevuld met falafel
Een van de meest voorkomende manieren om falafel te eten is om te balletjes in een wrap te stoppen. Het is ook meteen de meest handige en snelste manier om dit gerecht te eten. Dus als je op zoek bent naar een gezonde maar toch ook snelle maaltijd. Zoek dan niet verder, want dat recept is hier te vinden.

Recept wraps gevuld met falafel

Stop dit in je boodschappenmandje
Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om zelf wraps te maken. Hier gaat wel weer enige tijd inzitten. Dus daarom is het een beter idee om de wraps kant en klaar in de winkel te kopen.

Recept Wraps gevuld met falafel

Voor de falafel heb je het volgende nodig:

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Keyword falafel, wraps
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 200 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Kikkererwten (géén blikerwten)
  • 2 Uien, gesnipperd
  • 5 Teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 1 Bosje Peterselie, grof gehakt
  • 1 Bosje Koriander, grof gehakt
  • 1 Groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
  • 3 Eetlepels Kurkuma
  • 3 Eetlepels Komijnpoeder
  • 2 Eetlepels Korianderzaad
  • 1,5 Theelepels Bakpoeder
  • Olie om te frituren

Bereiding

  1. Natuurlijk is het een beetje saai om die ballen in je wrap te stoppen en het dan op te eten. Haal daarom ook gerust wat sla, komkommer, een kleine rode ui en een lekker sausje in huis. Knoflooksaus kan prima, maar een yoghurtsausje is net iets frisser.

  2. Het enige waar je bij falafel rekening mee moet houden is dat de kikkererwten twee dagen in water moeten wellen. Daarom kan je ook op sommige plekken kant-en-klare falafel kopen. Maar lekker maken is toch wel het allerlekkerste.

  3. Alle ingrediënten van de falafel kunnen allemaal samen in de keukenmachine. Let erop dat je de olie apart houdt voor het frituren. Zet de keukenmachine aan en zorg ervoor dat het een dikke pasta wordt waar je makkelijk ballen van kan maken. Verwarm de olie voor op 180 graden en frituur de ballen dan tot ze mooi goudbruin zijn. Doe niet meer dan vier of vijf ballen tegelijkertijd in het vet. Dan worden ze niet mooi egaal bruin en gaar.

  4. De wraps kun je heel makkelijk warm maken door ze even in een warme koekenpan te leggen of natuurlijk in de magnetron.

Advertentie