Falafel met yoghurt komkommersaus

Falafel met yoghurt komkommersaus

Falafel is het aller-lekkerst met een frisse yoghurtsaus
Je zult het vast al ontzettend vaak gehoord hebben van vrienden die gek zijn op falafel: dit is het beste te eten met een lekkere yoghurtsaus. Om die saus extra fris te maken, kun je er komkommer aan toe voegen. Bij dit recept dus niet alleen gids voor het maken van falafel, maar ook voor de yoghurt komkommersaus.

Recept falafel met Yoghurt komkommersaus

Op naar de toko
In falafel gaan nogal wat kruiden dus als je die niet in huis hebt, is het slim om even naar de toko te gaan.

Recept Falafel met yoghurt komkommersaus

Voor de dressing hoef je niet perse naar de toko, al krijg je daar vaak wel hele lekkere yoghurt. Dus als je er dan toch eenmaal bent voor de falafel, neem dan meteen wat mee.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Keyword falafel
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 350 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Kikkererwten (géén blikerwten)
  • 2 Uien, gesnipperd
  • 5 Teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 1 Bosje Peterselie, grof gehakt
  • 1 Bosje Koriander, grof gehakt
  • 1 Groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
  • 3 Eetlepels Kurkuma
  • 3 Eetlepels Komijnpoeder
  • 2 Eetlepels Korianderzaad
  • 1,5 Theelepel Bakpoeder
  • Olie om in te frituren

Voor de dressing:

  • 3 Teentjes Knoflook
  • 500 Milliliter Magere yoghurt
  • 1 Komkommer (geschild, in kleine stukjes of geraspt)
  • 10 Milliliter Azijn
  • Peper en zout
  • 30 Milliliter Olijfolie

Bereiding

  1. De dressing is ook ontzettend makkelijk te maken. De geplette knoflook meng je met de azijn en de olijfolie en de yoghurt. Voeg een beetje peper en zout toe voor de smaak. Niet teveel, want het moet wel lekker fris blijven. De komkommer moet je schillen en in kleine stukjes snijden. Raspen mag ook, het is maar net wat je lekkerder vindt voor in de saus. Je kunt de saus over de ballen sprenkelen, of de falafel er gewoon lekker in dopen. Geniet ervan! 

Advertentie