Falafel Schotel

Falafel schotel

De falafel schotel is perfect als je eens iets anders wilt doen
Natuurlijk kun je falafel op de bekende manieren eten zoals in een wrap, met een pitabroodje of heel simpel met rijst. Maar je kunt er ook een overheerlijke schotel van maken en dit serveren als je vrienden of familie over de vloer krijgt.

Falafel schotel

Falafel maken
Het is het lekkerst om falafel te maken op de traditionele Libanese manier. Daar gaan flink wat kruiden in, maar dat maakt het juist zo lekker. En wat is er nou bijzonderder dan zelf falafel maken. Op het weken van de kikkererwten na is het een fluitje van een cent.

Recept Falafel schotel

Een heerlijke schotel.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Keyword falafel
Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 300 kcal

Ingrediënten

Je moet de volgende producten in huis halen:

  • 1 Kilo Kikkererwten (dit mogen géén blikerwten zijn)
  • 2 Uien, (deze snipper je)
  • 5 Teentjes Kknoflook (hak je fijn)
  • 3 Eetlepels Kurkuma
  • 3 Eetlepels Komijnpoeder
  • 2 Eetlepels Korianderzaad
  • 1 Bosje Peterselie (grof gehakt)
  • 1 Bosje Koriander (grof gehakt)
  • 1 Groene peper, zonder zaadjes (grof gesneden)
  • 1,5 Theelepel Bakpoeder
  • Olie om te frituren

Ingrediënten voor de schotel

  • 1 Courgette
  • Kaneelpoeder
  • Koriander
  • Romatomaatjes
  • 1 Rode ui
  • Piment
  • 1 Teentje Knoflook
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Van alle ingrediënten voor de falafel maak je heel simpel met een keukenmachine een dikke pasta om de falafelballen mee te draaien. Dit kan heel makkelijk met de hand of met twee natte lepels als jij je handen niet vies wilt maken. Pak er een wok of frituurpan bij met hete olie (180 graden) en frituur de kikkererwtenballen tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen.

  2. Laat het duidelijk zijn dat de falafelballen later in de schotel gaan. Deze moet je maken voordat je aan de schotel begint. 

  3. Je begint met de ui en de knoflook, deze fruit je even aan met de olijfolie in een pan. Van de courgette snijd je blokjes. Voeg dan de falafel toe aan de ui en de knoflook. Als de ballen warm zijn, kun je ook de courgette toevoegen. Om alles op smaak te brengen, voeg je de kruiden toe. Dus het piment en de kaneel. Natuurlijk ook wat zout, nooit het zout vergeten. Daarna mogen de tomaatjes erbij. Blijf dit goed omscheppen tot alles helemaal warm is. De koriander is voor de garnering. Gooi alles in een mooie schaal en laat de gasten op tafel zelf opscheppen.

  4. Overigens kan je vanzelfsprekend ook met andere groenten variëren.

Advertentie