Couscous met falafel

Couscous met falafel

Libanese falafel met een pittige couscous
Deze, inmiddels hele hippe, vegetarische ballen zijn ontzettend rijk van smaak. Maar dit is natuurlijk niet het enige dat je wilt eten. Dus is het een goed idee om er iets bij te maken wat er goed bij past. Om het lekker vegetarisch te houden, is het een goed idee om er een pittige couscous bij te maken.

Recept Couscous met falafel

Wat heb je allemaal nodig voor dit exotische gerecht?

Dit recept voor couscous met falafel is voor vier porties, of je dit ook met vier personen eet moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

Voor de falafel:

  • 1 kg kikkererwten (géén blikerwten)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
  • 3 eetlepels kurkuma
  • 3 eetlepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • olie om te frituren

Voor de couscous:

  • 350 gram couscous
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 g)
  • zout peper

Wat moet je precies doen?
Laten we beginnen met de salade. Dan kan deze nog even lekker staan als je daarna aan de slag gaat met de falafel. Je moet wel even weten dat de kikkererwten voor de falafel eerst twee dagen moeten weken in water.

De couscous kan je heel makkelijk bereiden volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer tien minuten gaar in een pan met water. De gesneden pepers en de geperste knoflook in een pan met olie even aanfruiten, de tomaatjes moet je even halveren en dan ook even kort meebakken in de pan. Daarna kunnen ook de sperziebonen erbij. Als de couscous goed is, deze op borden scheppen en dan het bonenmengsel er bovenop scheppen.

De falafel
De falafel is heel makkelijk te maken. Je hoeft alleen alle ingrediënten door elkaar te mengen. Met twee natte lepels vorm je heel makkelijk ballen. Deze kun je goudbruin frituren in olie dat 180 graden heet is. Samen de pittige couscous is dit een geweldige combinatie.

Advertentie